Barnakuten

Igår va vi med lilleman på barnakuten. Jag hade under dagen bett bvc kolla hans blodsocker pga att jag tycker att han dricker mer än vanligt och kissar som bara den. Plus att jag ville kolla upp hur det låg till efter hans jätte låga blodsocker direkt efter födseln. Det visade sig att han hade förhöjt socker i bloded, och därför skickades vi vidare till Helsingsborgs barnakut. Där fick vi sitta hela kvällen med en kinkig och övertrött liten kille som bara ville i säng.

När kl sedan närmade sig 9 fick vi åka hem. Alla prover de hade tagit under kvällen va dock normala, men det ska tydligen ske några fler "stickkontroller" efter någon vecka eller så. Väntar just nu att de ska ringa ifrån hbg. Förhoppningsvis är det inget fel på honom....Men det tror jag inte heller. Kanke va det bara en engångsförteelse detta med sockret??...nåja bäst att kolla upp saken ju....

En månad

Idag är det exakt en månad sedan vi gifte oss... Finns inget ord som skulle kunna beskriva min kärlek till min man, så stor är den. Är så lycklig att jag har honom och Noah i mitt liv. Kan inte tänka mig hur mitt liv hade sett ut utan dem.

Utöver det så har man också varit hemma hos Sandra och Alfred. Hade "mammaträff" igen. Lika trevlig varje gång. Vi är sex st mammor i gruppen med barn i samma ålder. Den första föddes i början av mars detta året, och den sista i mitten av maj. Så de följs ju åt.... så mysigt så :P

Plask plask plask

Igår hade vi det väldigt mysigt hela familjen på badhuset. Det va första gången vi va där med Noah utan att ha lektion ( babysim ).... så det va mer avslappnat nu, och kändes mer familjärt. Vi tog förståss några fina bilder på oss hihi.

Efter det for vi ut till mina svärföräldrar ute i lilla ljungbyhed. Dock va det bara Pelle hemma. Rut va i Kalmar hos min svåger och hans familj. Men vi hade lika trevligt för det. Då fick Noah lite kvalitetstid med sin farfar haha...

På kvällen va vi sedan bortbjudna på tacokväll. Det va dock både possitivt och negativt. Stämningen va väll i och för sig ganska trevlig, men det kändes ändå inte rätt att vara där just nu pga att jag VET att de kommer att göra slut väldigt snart. Det har nämligen redan den ena parten yttrat sig om til mig ( vilket den andra parten inte vet )....nåja. Därför tyckte jag att det va lite konstigt att vi blev ditbjudna när de själv har så mycket problem.

Nu får jag väll ta och bjuda på en badbild också hehe....
          
Jag & Noah                Noah                       Rikard & Noah

En helt vanlig fredag

Fy vad denna dagen har varit seg. Har verkligen inte åstadkommit någonting vettigt.
Har enbart varit ute i det fina vädret idag och vallat vagnen en dryg timme, och efter det tagit en fika på Café Hjärtat. Mysigt...

Ska snart ställa mig vid spisen och tillaga dagens middag. Idag blir det Köttfärsgulasch med vitlöksbröd. Mumma!!... Sedan blir det väll förhoppningsvis fredagsmys framför tvn och kolla på Idol.

Bye ;)

BVC besök 5 månader

Nyss hemkommen ifrån BVC med lilleman. Han skulle ha sina 5 månaderssprutor. Usch tycker det är så hemskt när de sticks och de sitter och gråter. Men han lugnade sig ändå hyffsat snabbt. Nappen är ett jävligt bra tröstmedel ;).
Nåja....Just nu ligger han och återhämtar sig i sin säng. Han väger nu 7910 gram och är 68 cm lång, dvs ganska så lång, men följer sin kurva exakt. Snuttegull gull haha.


Noah 5 månader

Idag blir min lille påg hela 5 månader gammal. Hmm nja så liten är han ju i och för sig inte längre. Börjar bli riktigt stor nu ju. Orkar snart inte bära runder på han mera.

Förmiddagen spenderade vi tillsammans med Sandra och hennes Alfred ( två veckor äldre än Noah ). Vi gick en långpromenad på cirka 2 timmar, och sedan njöt vi av en kopp kaffe hemma hos dem.

Måste bara nämna hur mycket jag älskar min familj. Min man ( Rikard ) och lilleman är det bästa som finns. Vad skulle jag varit utan dem??....

 

Det sved i plånboken...

...när vi idag besökte nya IKEA i Helsingborg. Hade bestämmt mig för att enbart gå och titta i princip och låta pengarna sitta kvar på kontot, men ack nej det blev en del småshopping ändå. Bland annat barntallrikar, haklappar, leksaker till lilleman, en ny termos, dukar, diverse fotoramar, och en korv med bröd haha.

Det ända possitiva med det är ju att Noahs fotografier nu är i en snygg ram så som det ska vara :P. Han va ju hos fotografen när han va 3,5 månad... Älskar min lille påg så mycket.


Det ska vi fira

Idag upptäckte jag att Noah har fått sina 2 första tänder. Woohoo.... I Fredags såg jag att de va på G, men trodde inte att de skulle ha kommit upp redan. Men i morse som sagt upptäckte jag det när han bet mig i fingret. Kanske är det inget att fira egentligen, men alla framsteg som lilleman tar tycker jag är viktiga...

Nyss hemkommen ifrån öppna förskolan, och lilleman tar en tupplur innan vi ska dra vidare till IKEA. Har inte varit där sedan de flyttade / byggde om, så det är väll på tiden att man gör en visit.

Ja just det ja. Fick stiga upp tidigt idag. Skulle vara i Helsingborg kl 8 för att ta emot kläder och mat till lilleman. Mamma är för go som skaffar det jag behöver hela tiden haha. Men va fan. I Sverige betalar vi ca 120 kr för ett kilo mjölkersättning ( NAN 2 ), medans de i Tyskland bara betalar 40 kr för samma mat och vikt. Klart man hamstrar hem flera pkt då. Tack mamma <3

Nu har man gjort sin plikt

Precis. Kommer direkt ifrån vallokalen.
Nu har man gjort sin plikt för denna gången. Hoppas nu bara att de vinner. Det va dock första gången jag va med om att man va tvungen att stå i kö för att rösta. Så mycket folk va där.

Senare idag blir det att åka och veckohandla inför kommande veckas matsedel. Men sedan för övrigt händer det väll inte ett piss idag. Kanske traska runder lite i byn. Får ju passa på att lufta lilleman nu medans det inte regnar hihi.

Idag va det också första gången som lilleman smakade på min hemmalagade barnmat ( broccolipurén ), och det verkade ju godkännt i alla fall efterom det slank ner hyffsat snabbt. Ska erbjuda honom Morotspurén senare. Hoppas att den blir lika godkännd. Man kan ju spara lite slantar på att göra det själv. Plus att men vet exakt vad som finns i maten. Nästa gång får jag väll prova lite mer med potatis, ris och pasta. Det vet jag ju att han tycker om...

Klappar mig själv på axeln...

...för jag har varit så duktig och gjort lite hemmagjord barnmat ikväll. En lite sats med Broccolipuré och en sats med Morotspuré. Och snygga färger blev det minsann haha.
Nu är det ju bara en som ska godkänna det också...nämligen lilleman. Skulle dock inte förvåna mig om han bara spottar det hela bara för att man gjort sig mödan med att skala, koka, och puréra. Istället för att köpa en massa "burkmat" hela tiden. Håll tummarna.


Full rulle...

...har det varit fram tills nu denn dag. Vaknade ungefär vid halv åtta tiden i morse ( fick ha sovmorgon idag eftersom min man tog hand om lilleman ), och efter det blev det frulle.
Efterd det började vi plocka ihop ett lass som skulle till återvinningen. Måste ju ta och rensa upp nu innan man ska flytta. Det är ju det bästa med själva flytten...att man blir av med så mycket skit som bara ligger och skäpar. Denna gången har vi bestämt oss för att enbart spara det som vi verkligen använder och behöver.

Väl hemma igen va det bara att plocka undan, förbereda för att tvätta i tvättstugan, och dra fram dammsugaren. Fy fan va dte va skititgt här hemma. Vi brukar ju storstäda varje helg, men förra helgen blev det inte av på grund av att vi va borta hela helgen. Så det behövdes verkligen.
Tvätten är fortfrande inte färdig, men har ju tid fram till kl 17.

Dagens middag blir Kyckling, pasta och grönsaker. Jag vet, väldigt simpelt, men va fan. Orkar inte stå och laga trestjärning varje dag ;) haha.

Som sagt, har haft fullt upp idag, men känns som om jag har enormt mycket energi idag. Kanske blir det en längre runda med vagnen och mannen i koppel sedan ( haha ).... men det får vädret bestämma. Just nu ser det jävligt grått ut, och regnet bara öser ner....men men.

Fredagsmys ??

Precis som rubriken säger så försöker vi ha lite fredagsmys, men det är lite svårt eftersom min man enbart vill glo på ishockey :(...Vilket jag INTE är ett skit intresserad av. Så jag får väll sitta här som vanligt och få tiden till att gå innan man ska lägga sig hehe.

Dagen som varit...hmm ja vad ska man säga. Den har varit ganska dryg. Har bara varit ute med vagnen en runda och gjort byn osäker en timme eller två, och sedan har man bara suttit inne på grund av pissväder. Den enda som inte märkte så mycket av det hela va Noah som satt torrt och varmt i vagnen och inslagen i regnskyddet haha. Och inte ville han byta plats heller :P

Dagens middag blev tacos. Tyckte att det passade bra en fredag, och så blev ju mannen i huset gald också :P Finns ju inget bättre än tacos för hans del. För min del kan det kvitta :P

Förresten för att komma tillbaka till mitt gamla inlägg ifrån igår.... nu har man äntligen kommit på vilket parti man ska rösta på på söndag. Ett bekymmer mindre :P

Vad välja??

Just nu ligger lilleman efter att ha varit med på babysång / förskolan hela förmiddagen. Han måste ju vila upp sig så han orkar med babysimningen ikväll, vilket han älskar.

Medans han då ligger och sussar så gott, sitter jag här och försöker komma underfull med vilket parti jag ska lägg min röst på. Jag pendlar hela tiden mellan två olika parti. Hade man bara kunnat plocka lite punkter / frågor ifrån varje parti och bildat ett nytt baserat på dem så hade allt varit okey.
Det jag tycker är viktigt just nu är Sjukvården, Jobben, och Barnomsorgen eftersom det är just dessa tre som ligger mig närmast tillhands.

Igår fick vi sålt vår lilla frys om bara stog och tog plats. Har inte plats i den nya lägenheten för den, och använder gör vi ju den inte heller :P....
Usch ja...snart får man ju börja packa lite, så man inte börjar göra det när det väl är så dags. Tycker bara att det är såååå jävla tråkigt att hålla på med sånt....någon som har lust att göra det åt mig haha.

Fy på mig

Alltså...jag trodde att det skulle hålla denna gången med mitt bloggande...men ack...börjar redan slarva.

Har hänt mycket sedan sist. Bland annat så har vi äntligen sagt JA till varandra...det hände den 27 aug....så man har snart varit gift i en månad....är så lycklig så det är inte sant.

Lilleman bara växer och växer. Snart 5 månader gammal den lille skiten, men det känns som om det vore evigheter sedan han va nyfödd liggandes på min mage för första gången. Kommer aldrig att glömma den känslan.... Nu jobbar vi på ett syskon till honom....hoppas på att det sker snart. Vi vill båda ha tätt mellan barnen, så att de kan ha nytta av varandra och även kunna leka / växa upp tillsammans.

Nåja...jag får väll ta och bjuda på ett par bilder också.... Ha det gött...




RSS 2.0