Kvällsfika och lite till

Jaha, då sitter man här igen...och som vanligt har bloggen blivit åtsidosatt.

Orkar inte dirket gå in på varje detalj om hur veckan har varit, men ska ändå försöka få med det allra viktigaste. Förutom att jag varit på öpnna förskolan i måndags och torsdags har man mest varit ute och gjort byn osäker några timmar om dagen. Har liksom fått en ganska bra kontakt med en utav grannarna som har en jämgammal son, och som jag numera har varit med ganska mycket. Jätte trevligt med tanke på att man typ inte känner många i byn ( inte heller utanför byn ) som man kan / brukar umgås med.
Ikväll va jag dessutom på en kvällsfika ( utan barn får kanske tilläggas ) hos denna personen. Skit roligt och mysigt. Hoppas att det kommer att upprepas.

Får även passa på att gratta Henrik och Sara som numera är nyblivna föräldrar till en liten flicka. Hon föddes i tisdags kl 17.17 på helsingborgs sjukhus. Så jävla söt är hon.
Själv kommer man knappt ihåg hur det va att ha en sån liten hemma. Lilleman är ju inte så liten längre, och varje gång man ser en liten bebis börjar jag dagdrömma... hihi. Längtar efter en till....

Idag fick jag även hem ett DHL paket ifrån mammis i tyskland. Det innehöll en del godsaker till lilleman, bland annat välling, kläder, och diverse småting. Tack så mycket mammis.



Jaha, vad ska man mer skriva då?. Hmm.
Ja du jag kan inte komma på mer just nu... så det blir väll att säga god natt ;)


9 Månader

Idag blir lilleman hela 9 månader. Tänk va tiden springer iväg. Om tre månader räknas han inte längre som bebis....då har liten blivit STOR!!!! hihi

BVC

Idag va vi först på öppna förskolan, fast denna gången på hemmaplan. Noah roade sig som vanligt mycket bra.

Efter det va det BVC - time. Nu väger lilleman hela 9980 gram och är 75 cm lång. Han har tydligen växt hela 3 cm sedan förra månaden....hihi lång kille nu. Nästa gång sräcker vi 10 kg gränsen haha....

Munkadag



Dagen har idag sett ut som följande:

Började dagen med att stiga upp kl halv åtta för att göra mig i ordning. Skulle vara i Munka Ljungby kl 9. Skulle nämligen möta upp Jenny och Pandora för att sedan gå till öppna förskolan där för en gångs skull. De hade inte heller besökt just denna förskolan förr, så det skulle bli spännande för oss båda. Började dock med att vi gick aningen fel och hamnade hos någon helt annan innan vi till slut hittade rätt.
Allt va verkligen trevligt där, och verkade som om de flesta barnen hade samma ålder som Noah. Det va till och med an av barnen som va EXAKT lika gammal, dvs att de va födda samma dag, vilket resulterade i att vi två mammor började prata lite om det hihi.
Efter att barnen fått härja fritt ett tag samlades vi alla för en sångstund innan vi slutligen satte oss för att fika. Som sagt mycket trevligt, och måste göras om snart igen.

Efter att jag sedan spenderat hela förmiddagen med Jenny och Pandora begav jag och Noah oss till min farmor som också bor i Munka, bara 2 min ifrån där Jenny bor. Fast under tiden hade Noah börjat bli trött, vilket resulterade i att han va ganska grinig och skrikig under hela eftermiddagen. Usch, amn tycker riktigt synd om honom när alla rutiner blir rubbade, dvs hans sömn mitt på dagen...Nåja...han blev aningen på bättre humör efter gröten på eftermiddagen.

Hemma va vi väll runt 16.00 igen. Usch hela dagen har gått i 110 km / h, och jag är nu helt slut efter att inte ha fått sova natten till idag heller. Vet ej varför, men jag kunde helt enkelt inte sova. Nåja, så kan det vara ibland.


Fullt ös

Idag har man varit på resanade fot hela dagen. Började med att åka en sväng till gubben och Angela i Ängelholm på en kopp kaffe. Därifrån begav jag och lilleman oss till Maxi för att veckohandla. Och för en gångs skull va han på bra humör, och va riktigt road över att sitta i inköpsvagnen, vilket brukar vara lite si och sådär kul.

Väl hemma igen, så hann vi inte ens packa upp alla varor förrens vi skulle vidare till bowlinghallen. Rikard och Markus skulle nämligen träna.
Efter det så kom jag på att jag hade glömt att köpa kattmat och fick åter köra till affären, fast i byn denna gången. Så hemma va vi igen vid halv sju tiden....pust...och även då skulle allt gå i 110 km/h. Lilleman hade under tiden blivit övertrött, och ville inget annat än att få sin flaska och i säng. Självklart hade ju hans dagliga sömn mitt på dagen blivit rubbad....= Inte bra.

I morgon blir det öppna förskolan för vår del. Denna gången i Munka Ljungby tillsammans med Jenny och Pandora <3....Det ska bli riktig kul....



Dessa bilder tog jag häromdagen. Lilleman har sina byxor på huvudet. Lille sötnosen !!


Aj aj aj



Får väll börja med att förklara vad jag menar med "Aj".... Idag när vi skulle köra iväg till mina svärföräldrar så kom jag på att jag tvunget skulle fylla på spolarvätska på bilen. Efter att jag öppnat motorhuven och skulle börja öppna behållaren, så gled jag undan med ena foten ( det va liksom isfläckar över hela parkeringen ) och landande på den....Den liksom vek sig helt under mig. Fy fan va det gjorde ont i början. Och jag som trodde att jag skulle klara mig helt undan någon form utav skador denna vintern haha. Nåja...jag överlever.

Annars har vi inte gjort mycket idag. Som sagt va vi hos mina svärföräldrar och käkade middag. Som vanligt alltid gott, och lilleman fick åter igen skämmas bort ordentligt.

I förmiddags åkte dammsugaren fram. Hade storstädning. Känns skönt att ha det gjort, och veta att resten av veckan ser det bra ut här hemma så att oväntat besök kan komma.



En händelsefattig dag??

Hur har denna dagen sett ut då? Hmm ja...inget direkt som sticker ut.
Lilleman hade tydligen bestämmt sig för att ge oss sovmorgon för en gångs skull. Vi fick sova fram tills kl 8.30 innan han gav ljud ifrån sig i morse. Fatta vad skönt med sådanna dagar.

Sedan kan man väll säga att dagen har mest bestått i mys i soffan eller liknande. Inte mycket till promenadväder har det varit heller på grund av regnet. Men det är i och för sig ganska skönt att det för en gångs skull regnar lite och inte bara snöar. Vill få bort allt som har med snö och vinterkyla att göra nu. Vill ha VÅR!!!!

Nu är precis lilleman lagd för natten, och som vanligt blir han liggande och somnar direkt. Skönt att han har kommit in i en slags rutin. Som spädbarn och fram tills 4 månaders ålder fanns det inga som hellst rutiner. Då fick man verkligen ta dagen som den kom.

Satt och snacka med mamma via msn i eftermiddags. Man började ju nästan bli orolig om allt stog rätt till där nere, med tanke på att hon inte hört av sig sedan nyårsdagen. Annars har vi alltid haft daglig kontakt mer eller mindre. Nåja...allt va i alla fall i sin ordning, förutom att både hon och hennes sambo låg med influensan....mindre kul ju.

Jaha..som sagt en ganska seg dag, men mycket få händelser.

Dagens händelser

Äntligen är det fredag, och hela helgen ligger för våra fötter.

Idag har jag och lilleman varit hemmifrån hela dagen. Började med en långpromenad i förmiddags på ca 1,5 timme. Efter det stack vi upp till Anneth och Jovan. Anneth är en ung mamma precis som jag, och Jovan hennes son är 1 år gammal. Vi möttes av en slump för några dagar sedan, och har umgåts till och från sedan dess. Är alltid kul att träffa nya vänner. Framför allt eftersom de flesta vänner jag haft sedan innan numera har sökt sig på andra håll, och typ aldrig hör av sig.





Denna bilden togs idag. Kunde inte hitta lilleman någonstans, och efter en stund hörde jag hur han smått skrattade mot mig. Hittade honom då här....under skötbordet....hihi busen!!



Sorry

Alltså just nu skäms jag som fan. Lovade er ju att jag skulle skärpa mig vad det gäller skrivandet, men har ni sett en förbättring? Inte jag i alla fall.

Nåja...då blir detta väll en lite längre inlägg igen för att kompensera för hela förra månaden.

Hmm, vart ska man börja? Äntligen har vi i alla fall kommit ordentligt i ordning i den nya lyan, och lilleman har hittat sig duktigt till rätta och verkar till att trivas med att numera ha eget rum.
Usch han börjar bli stor nu min lille påg. Snart 9 månader gammal den lille skiten :P och numera kryper han också...nja eller rättare sagt han har hittat sitt egen stil att ta sig fram, men det bryr jag mig inte om...bara han gör framsteg.

Julen va väll lite si och sådär. Firade den här hemma och allt som allt va vi 13 personer plus 2 barn i en trea på 74 kvadrat hihi..snacka om att man satt i knäk på folk. Nåja....finns det hjärterum finns det stjärterum heter det ju :p Självklart hade min lille påg varit snällast av alla i jul eftersom han fick flest klappar. Jag ljuger nog inte om jag säger att han fick ca 30 paket eller nått. Många va det i alla  fall....och precis som jag och Rikard hade räknat med va det mesta leksaker som låter och sjunger....gissa om vi va överlyckliga haha...Nåja Lilleman verkade i alla fall helnöjd.

Nyår va däremot mycket lugnare. Den firade vi också på hemmaplan, fast denna gången i ensamhet. Vi satt alla tre och åt fondu på kvällen, och efter att lilleman nattats vid sjutiden kunde jag och Rikard njuta av resten av kvällen för oss själva. Vid tolvslaget gick vi ut på vår ( numera ) lilla balkong och skålade. Dock va lilleman inte helnöjd med situationen....allt smällande hade nämligen väckt honom och han va inte alls på humör. Inte förrens allt smällande la av kunde han sussa om.

Annars har det nya året börjat hyffsat bra. Och vårt ( mitt o Rikards ) nyårslöfte hoppas vi på går i uppfyllelse....men det får tiden visa.


RSS 2.0